•  
  •  
Переміна через Марію

Переміна через Марію

Андрій Бакушевич, Тернопіль

Я проживаю в Україні в місті Тернопіль. Мій шлях до Меджугор’є і життя у Школі нашої Небесної Мами Марії почався у 2006 році.Our-Lady-of-Medjugorje

   В тому році я мав  великі переживання через кризу в сімейному житті. В час найбільшого терпіння Господь і Марія були найближче до мене. З того часу я почав все більше і більше молитися і відчував у молитві полегшення та розраду.
Якось, працюючи в Інтернеті, натрапив на сайт із посланнями Богородиці. Пригадую той час, коли було дуже важко, я часто перечитував ці послання і відчував, що це справді голос Марії, відчував полегшення від її материнських слів. Тоді я почав робити перші кроки, жити по цих посланнях. Почав молитись на вервиці, часто відвідувати Храм і Службу Божу, приймати Ісуса в Євхаристії.
Пам’ятаю першу щиру сповідь після довгих років життя без Святих Тайн, перші спроби постити у середу і п’ятницю на хлібі і воді, так як просить Марія. Перший тиждень було важко, але через тиждень чи два Господь дав сили, коли я постив у певних наміреннях, чи в наміреннях Цариці Миру. Також почав читати Святе Письмо. Для того, щоб виробити звичку читати Святе Письмо, я постановив почати з Нового Заповіту, кожен день по одному розділу. Звертаючись коротенькою молитвою до Ісуса, просив, щоб Він відкривав мені на сьогоднішній день, що він хоче мені сказати і потім відкривав Біблію випадковим способом і читав. Пригадую, що Господь довго мене вів таким способом та промовляв до мене, підтвердженням, що це голос Бога було те, що на вечірній Службі Божій я чув той самий уривок із уст священника під час зачитування Євангелії. Думаю, що Господь мені також давав зрозуміти, що Йому приємно те, що я кожного дня відвідую Його і таким чином Він допоміг мені полюбити Службу Божу.
Далі я відчув потребу спільної молитви і почав по п’ятницях приходити до Храму на спільне читання святого Письма, де збирались молоді люди і роздумували над прочитаним. Тоді мене запросили на християнське радіо “Світанок”. Це радіо працює вже багато років в м.Тернополі, проголошуючи Добру звістку служить людям.
            Понад 100 тис. слухачів тішаться Доброю звісткою, кожен день транслюється Служба Божа, люди отримують духовну поживу, про що вони свідчать у своїх відгуках, починають спільну молитву. Є люди для яких радіо “Світанок” є промінцем надії, що Ісус Христос приходить до їхніх домівок через хвилі радіо.
     Деякий час я шукав себе у різних рубриках, давав особисті свідчення Божої Любові і готував духовні матеріали на різні теми. Згодом я почав зачитувати послання Цариці Миру, а також роздуми із газет “Голос Меджугор’є” і розважати над ними. Так продовжувалось пів року, я вже не шукав інших шляхів, бо відчував, що це той кусочок духовної їжі, який потрібний нашим радіослухачам. Вже тоді я почав молитись вервицю у наміренні відвідати Меджугор’є. Обставини були такі, що не було фінансової можливості і виникало багато інших перешкод, щоб побувати в Меджугор’є. Але бажання відвідати Небесну Маму, дати радіослухачам живі свідчення Материнської Любові і молитва допомогли потрапити в цей куточок Небесного Раю на землі.rosary1
Отже, перший раз я приїхав у Меджугор’є на Різдво у 2007 році, тут я пережив надзвичайну духовну радість. Ми разом з групою паломників із України кожного дня о 4-й годині ранку ходили на гору Подбрдо молитись вервицю. А в день самого об’явлення 25 грудня, я особисто і всі паломники пережили величезну радість, відчули особливу присутність Дитятка Ісуса і Марії. До поїздки в Меджугор’є я мав внутрішні сумніви чи не є мої духовні практики фанатизмом. Але тут Господь дав мені знати, що все моє духовне життя, яке я почав вести до цього часу є доброю зміною на краще і тоді у мене відійшли всі сумніви, чи варто приймати і слідувати посланням Цариці Миру. Згодом від свого духовного отця дізнався, що жодне із послань не суперечить навчанню Церкви.
     Повернувшись в Україну, я почав з новою силою і ентузіазмом вести рубрику “Голос Меджугор’є”. Другий раз я відвідав Меджугор’є у травні 2008 року, шукаючи і запитуючись у Ісуса і Марії про своє покликання. Повернувся із великим бажанням служити Господу, величати Непорочне Серце Марії. Цього разу Марія мене вчила полюбити Ісуса у тиші серця, споглядати Його, розмовляти з Ним перед Святими Тайнами. Згодом відчув потребу більше дізнатись правди віри та навчання Церкви, тому сьогодні (2015р.) я завершив навчання в Українському Католицькому Університеті, і отримав другу освіту богослова.
            Найбільше вдячний Богородиці за близькість до Неї, яку Вона мені подарувала, за любов до молитви на Святій вервиці за Мир Христовий, який отримав завдяки Меджугор’є.

           podbdro_virgin

Кожен візит у Меджугор’є – це все більше відкриття Божої Любові, це для мене чудова непомильна школа любові Марії. Це візит у небесну домівку Марії тут на землі. Вона та, хто вміє найкраще привести до ЇЇ Сина Ісуса. Відчуваю особливу любов до Марії і Ісуса, і бажання нести Добру новину через радіо “Світанок” і важливість її Материнських слів у наш нелегкий для України й цілого світу час. Велика частина мого серця залишається у Меджугор’ї, а Меджугор’є в мені.

 

Зроби добру справу, поділися з друзями!Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on FacebookShare on VKEmail this to someone

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*


+ один = 3