Христос Воскрес!

          Орест ГригорчакДорогі брати і сестри, дорога спільното, щиро вітаю Вас з празником Христового Воскресіння! Для кожного з нас це свято є особистим, бо лежить в основі нашої віри! Як пише нам апостол Павло: “Коли ж бо Христос не воскрес, то проповідь наша даремна, даремна також віра ваша!”(1 до Кор. 15:14). З цілого серця бажаю усім нам сповнитися духом Його перемоги, величчю Його слави та безмежністю Його любові. Христове Воскресіння дає нам певність у тому, що ворог є переможений, влада темряви зламана, а дорога до Отця відчинена. Тому в часі цього великого свята усім нашим проблемам, немочам, хворобам з відвагою скажімо: Христос Воскрес! Воістину Воскрес! І радіймо! Нам так часто не вистачає правдивої християнської радості. Різноманітні життєві клопоти постійно відвертають нашу увагу від радості, яка походить від того, що Бог ЖИВИЙ, що Він нас любить, що  Його милосердя покрило кожен наш гріх, що Він є завжди поруч і що ніхто не вихопить нас з Його рук,.... На жаль, у нас часто просто не має часу і сил про це думати. Але сьогодні нехай буде по-іншому. Попросімо Духа Святого оновити наше серце і повернути нас  до першої любові нашого Спасителя, не занедбаймо також від щирого серця віддати Богові славу і хвалу за те, ким Він є і ким ми є для Нього.  Нехай Божа радість відновить наші сили і запал до життя та служіння Богові.  

         maxresdefaultПісля свого Воскресіння Христос являється апостолам і об'єднує своїх розпорошених учнів, укріплює їхню віру і відкриває їм їхнє покликання. Я вірю, що і нашій спільноті Господь хоче подарувати цю нову глибшу єдність, оживити наше прагнення жити і служити Богові. Однак перш, ніж апостоли увійшли у повноту свого служіння, вони мали 10 днів перебувати разом, очікуючи на вилиття Святого Духа. Думаю, що ми теж дуже потребуємо проведення спільного часу в слуханні Бога і очікуванні на Його прихід. Тому я заохочую усіх нас до того, щоб ми частіше зустрічалися разом для молитви і слухання Його Слова, більше ділилися любов'ю і досвідом, відвідували один одного по домівках, виїжджали спільно на реколекції і відпочинок.

         Ви знаєте, що Бог зараз відкриває нам дуже багато нових напрямків служіння. Це і місійна школа (місяць для Ісуса), і праця з алко- та наркозалежними, і кроки звільнення, і започаткування підприємницької кооперації, і створення навчального центру на базі об'єднання викладачів-католиків і багато-чого іншого.  Ми продовжуємо нашу місійну діяльність на Сході України, а також серед дітей та молоді по навчальних закладах у Львові і за межами, не припиняємо допомагати безпритульним і потребуючим. Після Паски розпочинаємо великий курс “Руах” на парафії Покрови Пресвятої Богородиці. Всього, що робимо, і не перерахую.... Однак все це є можливим завдяки Вашій жедрості, жертовності і самовідданому служінню.  Дякую Вам.

         Праці є дуже багато. І я запрошую усіх, хто має відкрите серце до служіння, приєднатися до тих великих і малих справ, які Бог робить через спільноту. Кожен з Вас може знайти і зайняти своє місце у спільноті.  Ви дуже потрібні і без Вас багато чого не відбудеться. Запрошую усіх нас розділити тягар страждань і випробувань, які несе сьогодні наша Батьківщина, Церква, спільнота, пам'ятаючи, що ми   є “.... співспадкоємці Христові, коли тільки разом із Ним ми терпимо, щоб разом із Ним і прославитись.” (Рим. 8:17).


         Щоб підбадьорити Вас, заохочую прочитати Свідчення Богдана Романчука про те, що Бог робить на Сході України через служіння місії “Воїни Світла”.

         Дякую Вам за те, що любите Ісуса! Нехай Божа благодать завжди буде з Вами!

 

З молитвою і любов'ю,

Ваш брат у Христі,

лідер спільноти “Благословення”,

Орест Григорчак